Pre podlahárov
 
Pridan: 25.06.2007  
 
 

 

  Prečo Duvilax?

  • Dosahovanie vysokých pevností
  • Bez zápachu po organických rozpúšťadlách
  • Nehorľavé lepidlá, hygienicky nezávadné
  • Okamžitá pripravenosť k použitiu
  • Na lepenie obkladov v súlade s európskymi normami

Duvilax LP - je špeciálne disperzné lepidlo určené na lepenie nelakovaných mozaikových a lamelových parkiet z tvrdých drevín (s výnimkou bukových), nelakovaných korkových podlahovín a korkových obkladov na podklad prijímajúci vlhkosť z lepidla (napr. cementové potery).

Duvilax D3 - Rapid - vode odolné lepidlo s rýchlou tvorbou spoja vhodné na lepenie plávajúcich podlách.

Duvilax L-58 - je univerzálne stavebné lepidlo. Používa sa prevažne na lepenie keramických a mramorových obkladov a dlažieb, polystyrénových obkladov, všetkých druhov linolea, PVC a textilných podlahovín na nasiakavé aj nenasiakavé podklady v interiéri. Lepiť sa dá na cementové, sadrové a anhydritové vyrovnávacie vrstvy, omietky, sadrokartón, drevotriesku,umakart atď. Zásadou je, že aspoň jeden z lepených povrchov musí prijímať vlhkosť. Neodporúčame žiadnu úpravu a riedenie s výnimkou možnosti zahustenia v prípade potreby (napr. pri lepení obkladačiek), a to pieskom a/alebo cementom. Lepí sa na ideálne rovné podklady, lepiť sa dá napr. aj nová dlažba na starú. Lepidlo je hnedastej farby, rovnako aj film po zaschnutí. Na lepenie obkladových prvkov je lepidlo v  zhode s EN 12004:2002
 
Duvilax L-58 Extra - je špeciálne stavebné lepidlo určené na lepenie tzv. rolovaných podlahovín ako napr. koberce, PVC-podlahoviny, linoleá, a i. Výhodou Duvilaxu L‑58 Extra je jeho dlhá otvorená doba a veľmi dobrá priľnavosť, čo ho predurčuje na lepenie podlahovín na veľké plochy. Pod otvorenou dobou rozumieme čas od nanesenia lepidla po priloženie lepeného materiálu, v ktorom je lepidlo ešte schopné dané materiály zlepiť (nie je zaschnuté). Používa sa  v pôvodnej  konzistencii a neodporúča sa jeho riedenie, ani iná úprava.
 
Duvilax KA-4vytvára na rôznych, aj nesavých podkladoch priesvitný trvalo samolepiaci film, preto sa dá použiť na fixovanie kobercových krytín, na lepenie textilných tapiet na stropy a rôzne podhlady (efekt okamžitého spojenia).