Zruby z cédru
 
Pridan: 04.10.2011  
 

Drevodom rajec CZ – novinka na trhu: Zruby z cédru

 

Drevo, ako ekologický a trvalo obnoviteľný zdroj, ponúka pohodlné a zdravé prostredie, ktoré neškodí ani alergikom. Tento materiál takisto pohlcuje škodliviny, aby ovzdušie okolo neho bolo zdravšie, a uvoľňuje vlhkosť, čím je vnútorné prostredie prirodzene regulované a vzduch nie je pottebné upravovať. Zruby ako také sú obrazom skutočného domova plného pozitívnej energie a nádychu nostalgickej romantiky bývania v spojení s prírodou.

 

Našich pracovníkov učili vyrábať zruby samotní Kanaďania, ktorí vyrábajú zruby už od nepamäti. Tak sme získali ako prví v strednej Európe toto know-how a od roku 1995 ho prisposobujeme našim podmienkam. Od roku 1998 predávame zruby aj v Českej republike. Okrem slovenského a českého trhu sa priamo vo výrobnom závode v Rajci, vyrábajú zruby aj pre zákazníkov z iných krajín. Naše stavby sme realizovali takisto v Španielsku, Taliansku, Chorvátsku, Francúzsku, Rakúsku, Holandsku a v ďalších európskych krajinách.

 

Naša společnosť vyrába 60 – 100 zrubov ročne. Všetky výrobky, ktoré vstupujú do výroby, majú certifikát kvality. Prísne kritériá výberu guľatiny nedovoľujú použiť na stavbu zrubu druhoradé drevo.

Spolupracujeme s poprednými výrobcami tepelnej izolácie, materiálmi k povrchovej úprave, výrobcami okien, dverí atď. Takisto spolupracujeme so skúšobnými ústavmi, odkiaľ sme získali i certifikáty pre naše výrobky. Máme vypracovaný aj posudok na požiarnu odolnosť našich domov. Podľa normy je povinnosť vystavovať materiál priamemu ohňu 45 min., čo konštrukcie našich zrubov spĺňajú. Po uplynutí tohto času nebolo na konštrukcii našich domčekov pozorované žiadne viditeľné poškodenie a drevo stále odolávalo.

Kvalitu našich stavieb dokazuje aj udelenie „certifikátu kvality“ a samozrejme i spokojnosť našich zákazníkov.

 

Zruby staviame zo smrekovej guľatiny, ťaženej výhradne zo severného Slovenska od nadmorskej výšky 600 m.n.m., kde je drevo kvalitnejšie. To že rastie pomalšie a v chladnejších oblastiach, zabezpečuje vysokú hustotu dreva. Životnosť stavieb postavených z tejto dreviny je pri dodržaní starostlivosti a vhodnom ošetrovaní 150 - 200 rokov.

Teraz prichádzame na trh s novinkou – výrobou zrubov z cédru sibirského, ktorý má životnosť 400 – 500 rokov. Táto drevina obsahuje okrem živice aj prírodný éterický olej a je odolná voči drevokazným škodcom.

Drevo má celkovo pozitívnu energiu na zdravie človeka, čo je vhodné využíť k stavbe domu práve z dreva. Pri cédri možeme povedať, že je táto energia veľmi silná, a preto je vhodné postaviť si zrub zrovna z tejto dreviny hlavne pre alergikov. Navyše cédrové drevo je príjemne aromatické, a tak dodáva domu príjemnú a sviežu arómu, čo využijú hlavne ľudia, ktorí si chcú oddýchnuť od mestského ruchu a znečisteného ovzdušia v mestách.

Čo sa týka cien, smrekový zrub ponúkame cca o 20% lacnejšie, ako sú ceny našej konkurencie, a ceny cédrových zrubov sa pohybujú vo výške cien smrekového zrubu u konkurencie.

 

Sposob a technologia výstavby umožňuje investorovi vybrať si z roznych možností dokončovánia interiéru. Pokiaľ hovoríme o interiéri obvodových stien, tie majú zrubový charakter. Vnútorné priečky možu byť sendvičové, povrchovo upravené dreveným obkladom, omietkou alebo keramickým obkladom. Takisto sa stáva, že investor si nechá vnútorné priečky vymurovať. Z hľadiska štýlu sa ale doporučuje zachovať rovnováha prírodných materiálov. Za najlepšie riešenie považujeme kombináciu drevo – kameň.

 

Každý produkt ktorý vyrobíme je svojím sposobom originál, pretože ponuka sa úplne prisposobuje možnostiam a požiadavkám zákazníka. Náš postup je založený na kontakte projektant-zákazník.

Je pre nás samozrejmé, že každá naša štúdia sa dá modifikovať a upravovať podľa lokality výstavby či požadaviek investora. Keď má klient o svojej stavbe vlastnú predstavu, umožníme mu jej realizáciu spracovaním originálnej štúdie stavby „ušitej na mieru“. Naši architekti sú pripraveni riešiť aj tie najnáročnejšie požiadavky na dispozičné riešenie a originalitu stavby. Pokiaľ sa s nami zákazník rozhodne stavať, štúdiu aj projekt k stavebnému konaniu dostane zdarma.

Našim zákazníkom bezplatne poradíme ako sa o zruby správne starať a navrhneme ich prípadnú údržbu. Je pre nás samozrejmé, že odovzdaním zrubov našim zákazníkom sa naša starostlivosť o nich nekončí. Ponúkame ako záručný, tak i pozáručný servis.

 

Zákazník si može vybrať či chce dodať iba skelet, hrubú stavbu alebo stavbu na kľúč. Minimálný rozsah dodávky je dodanie skeletu, ktorý sme schopní dodať do 3 mesiacov od podpisu zmluvy, hrubú stavbu do 6 mesiacov a stavba na kľúč trvá cca 8-9 mesiacov.

Na nosnú konštrukciu poskytujeme záruku 30 rokov a na celú zrubovú stavbu (vnútorné priečky, nátery, atď.) je záruka 3 roky.

Na výrobu svojho zrubu sa jeho budúci majiteľ može pozrieť priamo vo výrobnom závode v Rajci.

 

www.zruby.sk

broncek@zruby.sk


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
     SLOVENSKÝ  PROJEKT MERANÍ GEOPATOGÉNNYCH ZÓN a GEOANOMÁLIÍ


Geologicka-mapa-SR-FB

          Projekt meraní Geopatogénnych Zón (Geoanomálií) prebieha za účelom štatistického vyhodnocovania podielu negatívnych zón v obydliach na celom Slovensku. Postupne bude vytvorená mapa s vyhodnotením lokalít viac, alebo menej vhodných na bývanie z hľadiska štatistického výskytu geoanomálií a geopatogénnych zón.  agentúra INGFOUR s.r.o. realizuje výjazdové merania Geopatogénnych Zón (Geoanomálií) pod vybranými obydliami na celom Slovensku.  Za účelom vyhodnotenia štatistického a geologického rozloženia geoanomálií pod obývanými oblasťami. Zároveň sa sleduje aj vplyv určitých architektonických prvkov obydlí, ktoré samy o sebe vedia určitým spôsobom eliminovať  geoanomálie a GPZ.
           Zameraním geopatogénnych zón vo Vašom obydlí  zistíte aké opatrenia urobiť, aby ste sa doma cítili naozaj dobre. Napríklad jednoduchou zmenou umiestnenia miest kde spíte alebo sa najdlhšie zdržujete mimo geopatogénnych zón . Viac informácií: TU

 

Pozri tiež:

Levanduľa lekárska priamo od pestovateľky: www.byvajme.sk/levandula